EC: nog geen boetebedrag voor Microsoft bekend

Een woordvoerster van de Europese Commissie liet weten dat eerdere berichten over het boetebedrag van honderd miljoen euro voor Microsoft in de antitrustzaak 'onzin' zijn. Er is nog niet gesproken over exacte bedragen, liet ze weten.

De bedragen zijn afkomstig uit Duitse kranten. De woordvoerster zei dat de EC boetes kan opleggen tot 10 procent van de jaaromzet van een bedrijf. In het slechtste geval kan Microsoft dus een boete van een paar miljard tegemoet zien. Een Europese antitrust-expert liet tegenover nieuwssite Techweb weten dat het niet waarschijnlijk is dat de softwarereus zulke zware straffen krijgt opgelegd.
 
De antitrustdivise van de EC bereikte eerder een voorlopig besluit in het onderzoek naar het concurrentie ondermijnende gedrag van Microsoft in Europa. Dit voorlopige besluit moet nu in een uitgebreid - en dus langdurig - proces worden bekeken waarna een definitieve uitspraak volgt.
 
Op 1 mei moet er meer duidelijkheid zijn, omdat dan nieuwe Europese antitrustwetten en leidraden voor procedures van kracht worden. Op dit moment zijn er vijftien EU-landen betrokken bij het uitspraakproces, na 1 mei worden dit er 25.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-13T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.