Managed hosting door True

SSA Global wil notering aan de Nasdaq

De moedermaatschappij van Baan, SSA Global wil zomogelijk deze zomer genoteerd staan aan de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq. SSA Het hoopt zo een half miljard dollar op te halen voor acquisities.

Het is SSA Global er alles aan gelegen om tot de top drie door te dringen van leveranciers van bedrijfssoftware. Momenteel wordt deze lijst aangevoerd door SAP met Peoplesoft op een goede tweede plaats. SSA wil echter Oracle van de derde plek stoten. Daartoe moet het wel groeien.
 
Dit kan volgens bestuursvoorzitter Mike Greenough alleen door het opkopen van een middelgrote speler die gespecialiseerd is in uitbesteding van bedrijfsprocessen, zo meldt Het Financieele Dagblad. Het daarvoor benodigde kapitaal (rond de half miljard dollar). Greenough wil dit verwerven door 20 à 30 procent van de aandelen via een beurs te verkopen.
 
De problemen bij dochteronderneming Baan - dat vroeger een zelfstandig beursfonds was - lijken bezworen. Het zou inmiddels weer winstgevend zijn. Het slechte marktklimaat en overbrengen van ontwikkelactiviteiten naar India heeft honderden arbeidsplaatsen gekost.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.