Managed hosting door True

Ubizen wil niet met Ubidco in zee

De Leuvense netwerkbeveiliger Ubizen wil zijn kapitaal met 10 procent verhogen en de nieuwe aandelen plaatsen bij Betrusted. Op die manier kan de Amerikaanse tegenbieder opboksen tegen het bankenconsortium Ubidco.

Betrusted zou nu al 4,5 procent van de Ubizen-aandelen in handen hebben. De nieuwe aandelen zouden daar nog eens zo'n 9 procent aan toevoegen. Ubidco heeft al 34,7 procent van Ubizen in handen, maar Betrusted zou dankzij zijn toegenomen belang kunnen verhinderen dat Ubidco (het consortium van KBC-Investco, Apax en Kennet Venture Partners) zoals gepland op de bijzondere aandeelhoudersvergadering de macht grijpt.
 
Ubizen heeft er alle belang bij dat Betrusted niet van het strijdtoneel verdwijnt. De Amerikaanse leverancier van beveiligingsdiensten is immers bereid om 1,20 euro te betalen per Ubizen-aandeel, terwijl Betrusted slechts 0,95 euro per aandeel biedt. Tot voor kort leek het dan ook een uitgemaakte zaak dat Betrusted Ubizen in handen zou krijgen. Vorige week bleek echter dat de Cbfa (Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen) de biedprospectus van Betrusted niet wilde goedkeuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-16T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.