Cisco inventariseert beleving netwerken bij mkb

Volgens Cisco Systems zijn in het mkb betrouwbaarheid, veiligheid en flexibiliteit de belangrijkste eisen waaraan een netwerk moet voldoen.

Cisco Systems heeft een kwalitatieve Europese onderzoek laten uitvoeren naar ict-behoeften in het midden- en kleinbedrijf. Het onderzoek geeft meer inzicht in de drijfveren en behoeften van het mkb. Zo blijkt onder meer dat veiligheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid de belangrijkste criteria zijn die de Nederlandse ondernemer aan een netwerk stelt.
 
Uit het onderzoek komt verder naar voren dat ondernemers met name kijken naar mogelijkheden om rendement te verbeteren en omzet te laten stijgen om zo in te kunnen spelen op economische veranderingen en concurrentievoordeel te behalen. Dit betekent dat niet alleen groeien in bedrijfsgrootte, maar zeker ook in productiviteit en efficiency cruciaal is. Ook blijkt er behoefte aan overzicht en duidelijkheid wat betreft de toegevoegde waarde die netwerkoplossingen opleveren voor een ondernemer.
 
Het belangrijkste probleem voor de ondernemer is volgens het onderzoek dat hij niet weet welke technologie nodig is voor het optimaliseren van de bedrijfsprocessen, niet weet hoe men de technologie moet implementeren en niet de juiste mensen in dienst heeft om dit te doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-19T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.