'Nieuwe Intel-chipsets zijn enorme vooruitgang'

"De Grantscale en Alderwood chipsets zorgen voor de grootste sprong voorwaarts in het huidige decennium", zegt Louis Burns, vice president en general manager van Intels Desktop platform Group.

De chipsets zijn "een mijlpaal op het gebied van prestaties en digitale convergentie en ze combineren enkele essentiële technologiën om audio en video prestaties te verbeteren", aldus Burns op het tweejaarlijkse Intel Developer Forum in San Francisco. "Alderwood en Grantscale staan voor de grootste fundamentele stap voorwaarts in de afgelopen tien jaar, waar het gaat om de mogelijkheden die chipsets bieden."
 
De chipsets bevatten de PCI Express x16 Discrete Graphics, dat in samenwerking met Nvidia en ATI werd ontwikkeld, en Dual Channel DDR-553 geheugenondersteuning. "Alleen al op grafisch gebied is de sprong voorwaarts enorm", zo weet Burns. Grantsdale komt in de eerste helft van het jaar beschikbaar; Alderwood wordt pas in de tweede helft van 2004 verscheept.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Wat een teleurstelling voor Apple Macintosh, eerst gaat Adobe en Macromedia bepaalde applicatie (bv: Premiere 7) alleen "poorten" naar de Microsoft Windows OS voor de Intel PC, nu komen er nog zwaar concureerende chipsets...
-
Bye, bye; PowerPC.
Apple krijgt het nog zwaar te verduren... :�(

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-19T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.