Varianten van Mydoom en Netsky opgedoken

Beveiligingsspecialist Data Alert waarschuwt voor twee nieuwe virussen: Mydoom.f, een nieuwe en extra gevaarlijke variant van het beruchte MyDoom-virus, en Netsky.c.

Mydoom.f verspreidt zich via e-mail en via de online muziekuitwisseldienst Kazaa, en is veel gevaarlijker dan de vorige Mydoom-virussen, aldus Data Alert. Deze nieuwe versie bevat namelijk een 'wiscomponent' waarmee het virus in staat zou zijn om allerlei bestanden (documenten, spreadsheets en afbeeldingen) op de getroffen computer te wissen.
 
Net als de vorige Mydoom-versies heeft .f het ook gemunt op de websites van SCO en Microsoft. Het verschil is wel dat dit laatste virus niet geprogrammeerd is om binnenkort te stoppen met die denial of service-aanvallen maar daarmee tot in 2006 kan verdergaan.
 
Het nieuwe virus Netsky.c is volgens Data Alert minder gevaarlijk. Opvallend is wel dat de twee nieuwe virussen vlak na elkaar zijn gelanceerd, wat bij de beveiligingsexperten het vermoeden doet rijzen dat het om dezelfde ontwerper of om dezelfde 'bende' gaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-26T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.