Managed hosting door True

IBM niet schuldig aan veroorzaken kanker

IBM is door een Amerikaanse rechtbank vrijgesproken in een zaak die twee ex-werknemers tegen het bedrijf hadden aangespannen. Volgens hen waren de chemische stoffen waarmee ze bij IBM werkten de oorzaak van hun kanker.

De uitspraak vormt een belangrijk precedent voor de hele computerindustrie, want er lopen - ook tegen andere it-bedrijven - nog talrijke aanklachten over onveilige werksituaties die gezondheidsproblemen zouden veroorzaken.
 
De twee voormalige werknemers van IBM, die nu van de Californische rechter ongelijk kregen, werkten vroeger in een fabriek waar hard drives geproduceerd werden en lijden nu aan kanker. Ze stelden dat IBM hen niet op de hoogte bracht van de risico's die ze er liepen door te werken met chemische producten. Daarover lopen overigens nog meer dan tweehonderd vergelijkbare aanklachten tegen IBM.
 
De advocaat van de twee ex-werknemers verklaarde dat hun zaak werd belemmerd door de wetten in Californië, die volgens hem meer bescherming bieden aan werkgevers dan aan werknemers. Zo werd hem bij voorbaat verboden om als bewijsmateriaal een database te gebruiken van de sterfgevallen bij de werknemers van IBM. Daaruit bleek volgens de advocaat dat er onder hen meer gevallen van kanker voorkomen dan normaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-01T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.