Michael Dell legt ceo-functie neer

Michael Dell draagt zijn functie als ceo van pc-producent Dell over aan mede-leider Kevin Rollins. Officieel was Rollins tweede man, maar in de praktijk had het bedrijf twee ceo's.

Michael Dell blijft wel aan als voorzitter van de directieraad van zijn bedrijf. De officiële overdracht van de ceo-rol gebeurt in juli. Rollins krijgt dan ook een zetel in de directieraad, hij volgt dan Mort Topfer op die niet herverkozen wil worden.
 
De laatste tijd richtte oprichter Dell zich in toenemende mate op de grote lijn der dingen (http://www.computable.nl/artikels/archief2/d23jb2tf.htm enhttp://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i0103roe.htm) en relatief minder op het dagelijkse reilen en zeilen.
 
Rollins is sinds 1997 in dienst bij Dell. Hij werd in maart 2001 gepromoveerd tot president en coo (operationeel directeur). De topman was in de praktijk echter nagenoeg gelijk aan Michael Dell. De twee leiders hebben in het hoofdkwartier te Round Rock (Texas) hun kantoren naast elkaar, slechts gescheiden door een schuifdeur. En die staat volgens beide topmannen het merendeel van de tijd open.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.