Oracle en Justitie in juni voor de rechter

Oracle en het Amerikaanse ministerie van Justitie willen op 21 juni voor de rechter verschijnen. Zij vechten dan de overnameplannen van Oracle voor Peoplesoft uit.

Databankfabrikant Oracle heeft nog altijd zijn vijandige bod uitstaan op softwareproducent Peoplesoft, die eerder concurrent JD Edwards overnam. In deze langlopende kwestie heeft Justitie inmiddels bepaald dat een eventuele overname van Peoplesoft door Oracle verstorend zou werken voor de concurrentieverhoudingen in de softwaremarkt. Oracle stelt dat dit niet zo is.
 
De eerste zitting, die nu gepland is voor 21 juni, zal naar verwachting nog geen spectaculaire taferelen of debatten opleveren; in die bijeenkomst wordt eerst een schema opgesteld voor verdere hoorzittingen. Beide partijen verwachten elk ongeveer tien dagen nodig te hebben om hun respectievelijke standpunten uiteen te zetten.
 
Justitie zal vrijwel direct ook inzage eisen in het merendeel van de klantenkortingsaanvragen van Oracle. Dit wil het ministerie al sinds eind vorig jaar. Het meent daarmee aan te kunnen tonen hoe Oracle kortingen gebruikt om zijn concurrenten onder druk te zetten en klanten af te snoepen. De databankproducent zal de rechtbank op zijn beurt verzoeken om inzage in vertrouwelijke documenten van Justitie. Die bevatten de resultaten van enquetes en onderzoeken die het ministerie heeft gehouden onder concurrenten en klanten van Oracle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-10T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.