Cio's licht positief over it-investeringen

Uit een wereldwijd onderzoek van Gartner blijkt dat chief information officers dit jaar een stijging van de it-investeringen verwachten. Toch blijven velen nog wachten op duidelijker tekens van economisch herstel.

Gartner ondervroeg voor dit onderzoek wereldwijd 956 it-managers. Die blijken te verwachten dat hun budgetten dit jaar met gemiddeld 1,4 procent zullen stijgen. Tegelijk zei meer dan 40 procent van de ondervraagden dat ze nieuwe investeringen in it wilden uitstellen tot de tweede helft van dit jaar.
 
De cio's blijken vooral te willen investeren in de verbetering van de beveiliging en de gegevensbescherming, en in het beperken van de operationele kosten, aldus Gartner. Ook uitbesteding blijft veel interesse wekken, hoewel de meeste cio's overwegen om alleen bepaalde activiteiten uit te besteden om kosten te besparen, en minder geïnteresseerd zijn in 'business process outsourcing' (bpo), waarbij de uitbesteding werkelijk deel uitmaakt van de bedrijfsstrategie.
 
Gartner stipt wel aan dat cio's vaak niet betrokken worden bij de beslissingen over bpo-contracten. "Ze moeten meer betrokken worden bij die onderhandelingen, aangezien het uitbesteden van businessprocessen meestal inhoudt dat ook de ondersteunende technologieën worden uitbesteed", vindt Gartner-analist Mark McDonald.
 
Volgens Gartner kunnen cio's in 2004 drie belangrijke trends verwachten: bedrijven worden nog meer genetwerkt en digitaler dan ooit, de mogelijkheden van it-systemen zullen invloed hebben op business-niveau, en een hechtere samenwerking met de andere managers zal de geloofwaardigheid van de it-managers ten goede komen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-12T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.