IDC ziet sterke omzetgroei opslagsoftware

De wereldwijde verkoop van opslagsoftware nam in 2003 met 8 procent toe, blijkt uit de IDC Worldwide Quarterly Storage Software Tracker.

In het rapport, dat marktonderzoeker IDC deze week publiceerde, blijkt dat vooral EMC en Veritas, de twee marktleiders op het gebied van opslagsoftware, de vruchten plukken van de sterke markt en beiden een flinke omzetgroei lieten zien. De wereldwijde verkoop van opslagsoftware bedroeg in 2003 6,3 miljard dollar, een toename van 8 procent vergeleken met 2002 toen de totaalomzet 5,8 miljard dollar bedroeg. Volgens IDC was het vierde kwartaal van 2003 uitermate goed: de omzet steeg met 18 procent naar 1,8 miljard dollar.
 
De wereldranglijst van leveranciers werd in 2003 aangevoerd door EMC, wiens omzet uit opslagsoftware met 1,9 miljard een marktaandeel van 30,7 procent vertegenwoordigt. De omzet van het medio 2003 overgenomen Legato is in deze cijfers betrokken.
 
Nummer twee is Veritas dat met een omzet van 1,3 miljard dollar een marktaandeel van 21,3 procent heeft. Computer Associates behield de derde plaats met een omzet van 585 miljoen dollar, maar het bedrijf wordt dicht op de hielen gezeten door IBM, die haar omzet uit opslagsoftware met 7,7 procent zag toenemen naar 541 miljoen dollar. HP is weliswaar hekkensluiter van de top vijf met een omzet uit opslagsoftware van 499 miljoen, maar de leverancier realiseerde hiermee een omzetgroei van 45 procent vergeleken met het jaar daarvoor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-16T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.