Politiekorpsen gaan op computerles

De Nederlandse politiekorpsen versterken hun team komend jaar verder met specialisten in digitale recherche. Daarnaast krijgen dit jaar ook gewone agenten in opleiding voor het eerst onderricht in digitale opsporing.

Op dit moment zijn er bij de verschillende korpsen in het land honderddertig politiemensen in dienst die gespecialiseerd zijn in digitale recherche. De kans is groot dat korpsen dit aantal komend jaar gaan vergroten.
 
"Korpsen investeren in deze specialistische kennis, al zijn er geen specifieke streefcijfers. Het is afhankelijk van wat zij in hun dagelijkse opsporingswerk op dit terrein tegenkomen", zegt Henk Klap, betrokken bij het landelijk project 'Digitaal opsporen' bij de politie. Naast de korpsen zelf heeft het landelijk korps in Driebergen dertig specialisten in dienst, die andere politieonderdelen bijstaan in hun digitale recherchetaken.
 
Ook de kennis van politiemensen in functie en opsporingsambtenaren bij andere politieonderdelen wordt de komende tijd opgekrikt. Zo moet de folder 'Nieuwe tijden, nieuwe sporen' politiemensen meer bewust maken van de digitale sporen die verdachten op bestaande digitale gegevensdrager achterlaten. Door computers, gsm's, antennes, mp3-spelers en memorysticks niet aan te raken kunnen zij cruciale informatie opleveren voor het onderzoek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-12T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.