Vereniging voor webmasters en beheerders

Cascadis, de nieuwe beroepsvereniging voor webmanagers en contentbeheerders bij de overheid, opende deze week haar ledenplatform op internet

Dat was het officiële startsein en een eerste antwoord op de noodkreet: "Wij hebben dringende behoefte aan een plek om met vakgenoten kennis en ervaring te delen!". Cascadis geeft met het ledenplatform een aanzet tot invulling van de belangrijkste doelstelling van de vereniging: het delen van kennis en ervaring.
 
Hoewel de inzet van webtechnologie steeds meer terrein wint binnen de overheid, was er tot nu toe nog geen toereikend platform voor professionals binnen dit nieuwe vakgebied. Met Cascadis is daarin verandering gekomen. De 'club' werd opgericht en de afgelopen maanden heeft het bestuur (enthousiaste mensen uit het vakgebied) hard gewerkt om deze vereniging tot leven te brengen.
 
Cascadis geeft zowel theoretisch als praktisch inhoud aan de toepassing en het gebruik van webtechnologie bij overheidsinstellingen en bevordert daarmee inzicht. Het ledenplatform fungeert als kennisplatform voor de eigen leden die zelf de inhoud bepalen en vullen. Zelf te beheren persoonlijke profielen en homepages, een forum, de wie-is-wie-gids, een documentenbank en de nog geprojecteerde functionaliteiten maken Cascadis Ledenplatform tot een dynamische community.
 
Naast het uitproberen van nieuwe webtechnologieën en het delen van kennis via het ledenplatform zijn er concrete plannen voor de organisatie van congressen en themadagen. Binnen de vereniging komen tal van onderwerpen aan bod, zoals het formuleren en standaardiseren van functieprofielen.
 
Aanmelden kan via de websitehttp://www.cascadis.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de doelstellingen, visie en missie van de vereniging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-01-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.