KPN strikt Siemens voor Euroringen

Het bedrijfsonderdeel A&D (Automation and Drives) van technologieconcern Siemens gaat het Duitse deel van KPN's Europese datanetwerk Euroringen gebruiken om zeven datacentra te koppelen.

Alle zeven datacentra zijn gelegen in Zuid-Duitsland. Siemens A&D wil op hoge snelheid belangrijke informatie uitwisselen en bedrijfs kritische applicaties tussen verschillende datacentra laten draaien. KPN heeft zijn Euroringen-netwerk dat naast Duitsland ook Engeland, België en Frankrijk aandoet voor een groot deel samengesteld uit de bezittingen die het opkocht uit de boedel van het in 2002 bankroet verklaarde KPN Qwest.
 
Peter Kurtz, cio bij Siemens A&D, zegt in een door KPN verspreid persbericht dat de keuze voor KPN voor de hand lag. "KPN heeft een hoge-capaciteitsnetwerk met de juiste dekking om onze rekencentra met elkaar te verbinden, dus dat was een goed begin. Ze konden ons ook helpen aan de juiste oplossing om onze bedrijfskritische applicaties draaiende te houden. Gezien de te behalen operationele verbeteringen en kostenbesparingen was de keuze eenvoudig."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-02T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.