Nederlands militair netwerk wint VS-prijs

De Koninklijke Landmacht heeft de Network Centric Warfare Award 2004 gewonnen voor het mobiele communicatienetwerk Titaan. De Amerikaanse prijs is eind januari voor het eerst uitgereikt.

De Koninklijke Landmacht won in de categorie voor coalitepartners. De andere drie categorieën zijn gericht op Amerikaanse individuen of organisaties die zich inzetten voor het gebruik van informatietechnologie om legeronderdelen via een geïntegreerd computernetwerk met elkaar te verbinden. Deze vorm van oorlogsondersteuning is begin jaren negentig komen opzetten. Voorheen waren de meeste verbindingen altijd per radio.
 
Dat Theatre Independant Tactical Army and Air Force Network (Titaan) is gebaseerd op standaard protocollen was in de ogen van de jury een belangrijk wapenfeit om de prijs, ingesteld door het Institute for Defense & Government Advancement, toe te kennen. Noorwegen en Zweden kregen een eervolle vermelding voor hun inzendingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Dit communicatienetwerk is zeer waarschijnlijk ontwikkeld met Nederlandse belastinggelden. Is er ook nog commerciele spin-off te verwachten?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-10T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.