Lindows verandert naam in Benelux

Lindows gaat in België, Nederland en Luxemburg door onder de naam Lin---s. De nieuwe naam wordt uitgesproken als Lindash. Op de website (http://www.lin---s.com) staat een leuke, maar niet erg subtiele verwijzing naar de oude naam.

Onlangs bepaalde een Amsterdamse rechter dat het bedrijf zijn merknaam niet meer mocht voeren omdat het inbreuk zou maken op het merkenrecht dat Microsoft met Windows heeft. Ook bepaalde de rechter dat de producten van de Amerikaanse distributeur niet meer verkocht mochten worden. Door deze nu onder een andere naam te importeren, is ook die drempel genomen.
 
Resellers in Nederland leveren het product nu met de nieuwe naam. Volgens Lindows-ceo Robertson is dit een belangrijke stap. "De Nederlandse burgers hebben het recht op dezelfde keuzes, die de burgers in meer dan honderd landen over de hele wereld ook hebben. Met Lindash is deze keuze veilig gesteld en is er een betaalbaar, virusvrij alternatief voor de software van Microsoft, die alleen maar duur is", aldus Robertson tegen Nedlinux.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-17T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.