Vodafone start met aanbieden umts-diensten

Vodafone start aanstaande maandag met het aanbieden van unts-diensten. Daarmee is het de eerste aanbieder van deze draadloze verbindingsdienst in Nederland.

Het eerste umts-product van Vodafone dat op de markt komt is een hoge snelheids-datakaart die bedoeld is voor een laptop. Met die datakaart kunnen snelheden van 384kbps gehaald kunnen worden. Dat is ongeveer tien keer zo snel als gprs.
 
Dat de datakaart nu commercieel gelanceerd wordt, komt volgens Vodafone Nederland omdat een aantal proeven bij zakelijke klanten met goed gevolg zijn afgelegd. De umtsS-dienst van Vodafone is met name beschikbaar in de randstad. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht kan sowieso gebruik worden gemaakt van umts. Buiten de Randstad biedt Vodafone dekking in Groningen, Enschede, Den Bosch, Eindhoven en Maastricht.
 
Wanneer een gebruiker zich buiten het dekkingsgebied van Vodafone bevindt, schakelt de datakaart automatisch over naar het gprs-netwerk van Vodafone. Het umts-netwerk van Vodafone heeft tot nu een dekkingsgraad van 25 procent. Dit wordt de komende jaren verder uitgebereid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-12T00:00:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.