Vraag naar 'voice over ip' lijkt toe te nemen

De markt van voice over ip (voip) lijkt "na enkele jaren van pilots en marketing-geluid" eindelijk op gang te komen. Dat zegt onderzoeksbureau Marketcap.

Volgens het bureau steeg de penetratie in de afgelopen zeven maanden van 0,3 procent naar 3,2 procent. "Als deze trend zo doorzet, dan zal naar verwachting binnen zes maanden circa 10 procent van de bedrijven werken met voip-toepassingen", schrijft het bureau. Over voice over ip wordt al circa vijf jaar gesproken, maar tot nu toe is de als veelbelovend bestempelde technologie nooit echt doorgebroken.
 
Bij het onderzoek zegt Marketcap zich te baseren op de gegevens van de database van Computer Profile, waarin gegevens staan van meer dan 20.000 ondernemingen in de Benelux. De gegevens in die database worden doorlopend ververst.
 
Een ander onderzoeksbureau dat ook de ontwikkelingen op de markt voor voip volgt is Heliview. Het laatste rapport dateert van augustus en daar stond toen in dat in de zakelijke markt circa 1 procent voip gebruikte. Analist Vincent Depooter ziet ook nu nog geen spectaculaire verschuivingen.
 
"Bedrijven weten dat het er is, maar ze zien geen directe noodzaak om ertoe over te schakelen. Het wordt toch vooral gezien als een vervanging van vaste telefonie en de noodzaak om dit te vervangen is er gewoon niet. Je ziet dat bedrijven veel liever investeren in pc's of netwerkapparatuur. Wat je wel ziet is dat bedrijven steeds bekender raken met begrippen als voip en ip-telefonie. Ze kennen het ook aanbod."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-16T00:00:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.