Cap verkoopt Dordtse e-loketsoftware aan Helmond

De gemeente Helmond gaat het webintakesysteem van de gemeente Dordrecht gebruiken als basis voor de interactieve dienstverlening aan burgers en bedrijven. Cap Gemini is de implementator.

Het webintakesysteem (WIS) moet ervoor zorgen dat de publieksdienstverlening van de gemeente Helmond ook volledig via internet kan verlopen. Via de software kunnen burgers en bedrijven gemeentelijke producten en diensten via het web aanvragen, waarbij ze op de hoogte worden gehouden van de voortgang ervan. De bedoeling is dat aanvragen via de site automatisch worden verwerkt in de backoffice-systemen van de gemeente. Helmond verwacht hiermee de dienstverlening te verbeteren alsook efficiënter te werken door onder meer het verkorten van procedures.
 
De gemeente Dordrecht heeft WIS ontwikkeld voor haar digitale dienstverlening. In het najaar 2002 verkocht het zijn e-loketoplossing aan Cap Gemini die nu de officiële implementatiepartner is. In opdracht van de gemeente Helmond zal WIS verder worden ontwikkeld, zodat meer Nederlandse gemeenten het kunnen gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Is dit een Europese aanbesteding geweest?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-18T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.