Managed hosting door True

Nieuwe worm steekt in Nederland de kop op

Nederlandse internetgebruikers ondervinden momenteel veel last van een nieuw virus. De worm Netsky.B steekt ingenieus in elkaar, waardoor de virtuele indringer eenvoudig in staat is om anti-virussoftware te omzeilen.

De worm gebruikt volgens virusbestrijder Symantec een eigen e-mailprogrammaatje om zichzelf door te sturen naar alle adressen die het op de computer aantreft. Het virus doorzoekt hiertoe documenten met verschillende extensies op alle schijven van de geïnfecteerde computer.
 
Hoewel het onderwerp van de geïnfecteerde e-mailtjes varieert, bevatten veel berichten de woorden 'hi', 'hello' en 'something for you' in de onderwerpregel. Ook de naam en de extensie van de bijlage dat het virus bevat varieert. Indien deze wordt geopend, plaatst de worm diverse zip-bestanden op de computer met daarin een 22,016 byte groot bestand. Dit bestand heeft in veel gevallen twee extensies, zoals .doc.pif, .rtf.com of .rtf.scr.
 
Symantec beoordeelt de schadelijkheid van Netsky als 'gemiddeld', maar acht het aantal infecties 'hoog'. McAfee spreekt van een gemiddeld risico, terwijl het Nederlandse Virusalert het virus typeert als 'lastig'. Nog niet alle virusscanners herkenden woensdagmiddag de nieuwe worm, waardoor verschillende bedrijven zich genoodzaakt zagen om hun e-mailsysteem tijdelijk plat te leggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dewanand / Waldo, zeker kun je een virus oplopen zonder dat je de mail zelf van plan was te gaan openen. Bij de outlook varianten van ms is dat het geval, die doen een zgn. "preview", oftewel, die programma's openen gewoon de binnenkomende email en dan alleen al kan een worm geactiveerd worden. Geen outlook gebruiken dus, hoe lekker het ook mag werken en hoeveel mogelijkheden het ook mag hebben. Toch vind ik je vraag wel een erg open deur, de opzet van je site is goed doordacht, zo dom als je vraag klinkt ben je niet en waarom naar jou persoonlijk mailen? Wat wil je dewanand?

Waldo / Dewanand,
Als je last hebt van virussen of spam: het helpt al enorm om je e-mail niet zomaar op sites achter te laten. Ooit van crawling (spam) bots gehoord?
Ik zou het,als je het dan toch ergens publiceert, altijd achter proberen te laten met (at) in plaats van @ voor het maildomein.
Zie verder:
http://www.google.nl/search?q=cache:4qCi7IL3mK4J:www.mailsbroadcast.com/email.bolts%26nuts/anti.spam.mailto.htm
crawling
bots
e-mail
address&hl=nl&ie=UTF-8

ik heb een vraagje aan alle experts:
kan een virus mijn computer infecteren, als ik de attachment niet open?
ik wil zeker weten of een virus mijn computer kan infecteren en hoe dit precies kan gebeuren.
stel dat je nooit een attachment opent, blijf je dan vrij van virussen op je computer?
aub het antwoord naar mij toemailen.
waldo@wanadoo.nl
dewanand
Kritisch Podium Dewanand
http://www.dewanand.nl

Norton antivirus pakket heeft via een autoupdate dit met antivirus opgelost.

Een beetje mailrelay doet een dns lookup van de aanbiedende server. Klopt dat niet of is het domweg niet aanwezig wordt er niet gerelayed. Zit standaard in de meest gebruikte software. Waarom wordt dit niet op grote schaal aangezet ? Is ook een oplossing voor 90% van alle spam

worm is zelf mailend dus een mailserver platleggen heeft geen zin.
je firewall configureren dat alleen je mailserver door de firewall mag lsot dit probleem al voor een groot deel op.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.