Sites Dongen, Roermond en Hunsel prijswinnaars

Minister Tom de Graaf reikt vandaag de felbegeerde Webawards 2003 drie uit. De gemeenten Dongen en Roermond krijgen een prijs voor de beste sites, terwijl Hunsel wordt 'geëerd' met de slechtste site.

Gemeente dongen is winnar van de vakjuryprijs. Deze nomineerde tien websites op grond van de Overheid.nl Montor 2003. Een publiekspanel, dat via vrije aanmelding bij burger&overheid zich meldde, koos echter voor de gemeente Roermond. Beide winnaars krijgen als prijs een bedrag van tienduizend euro.
 
Burger&overheid is ook degene die de Webflop uitreikt. Dit jaar viel de gemeente Hunsel de beurt. Deze gemeente hangt onderaan de ranglijst. Belangrijkste reden voor de titel 'slechtste gemeentesite' is het feit dat Hunsel de site niett in eigen beheer heeft, maar dit door derden laat doen. De site voldoet derrhalve niet aan de minimumeisen. De burger kan er niet van op aan dat de gemeentelijke informatie betrouwbaar, volledig en actueel is. Burger&overheid omschrijft de website van de gemeent Hunsel als een omgevallen folderkast.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-02-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.