Optieregeling Logicacmg valt verkeerd bij OR

Bij Logicacmg is flinke onrust uitgebroken over de exclusieve toekenning van opties aan het managementteam. Tot nu toe werden bij CMG opties toegekend aan het volledige personeel. Nu komt alleen de top-17 daarvoor in aanmerking.

Bij de toekenning van de opties is ervoor gekozen om dit niet naar buiten te brengen, aldus De Financiële Telegraaf. Boze tongen beweren dat de toekenning van de opties de schijn wekt dat de top van het bedrijf zichzelf een lucratief cadeau heeft gegeven en dus zichzelf wil verrijken.
 
Per toeval kwam de ondernemingsraad van het concern er vorige maand achter dat aan het senior management aanzienlijke hoeveelheden opties zijn verstrekt. De informatie stond op de site van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Topman Paul Schuyt werd ter verantwoording geroepen en direct ging er een brief uit naar bestuursvoorzitter Martin Read.
 
De OR, die akkoord moet gaan met de toewijzing van de opties, voelt zich geschoffeerd en heeft dan ook een streep door de nieuwe regeling gehaald. De directie van Logicacmg beraadt zich momenteel op vervolgstappen en verzamelt momenteel juridisch advies.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Eens kijken hoe die gladde aal van LogicaCMG (woordvooerder De MuinckKeijzer) zich hier weer uit gaat redden. Succes.

LogicaCMG had bij mij al sinds lange tijd het predikaat "Firma list en bedrog" en dit bericht bevestigd dit nog maar eens. Aldus een oud-CMG-er (met klem geen oud-LogicaCMG-er)

Dus de ondernemingsraad hier opereert op een andere wijze, dan in het zeer interessante stukje over OR en Vakbond op de website van de personeelsleden van de ABN, over outsourcing, geweldig toch!
Wat hebben aandelen eigenlijk tegenwoordig noch te maken met de echte waarde van een bedrijf.

Je ziet het steeds weer: Bedrijven met een engelse bestuurscomponent worden bestuurd door zakkenvullers. Als ze nou aandelen zouden krijgen? Nee, want dat kost teveel belasting.
Niet alleen in de ICT zie ook Corus, Shell en Unilever.

is dit een nieuwe vorm van openheid en eerlijkheid? de kenmerken waar het vroegere CMG zo prat op ging. De praktijk bleek ten tijde van CMG al zo weerbarstig en lastig vol te houden, maar dit is toch echt een staaltje wibocri. Morris Tabaksblatt en zijn vrienden hebben er weer een klusje bijgekregen.


ps Levert deze organisatie ook geen consultancy op het gebied van corporate governance? Laat die consultant die idle zitten, dan eens lekker de eigen organisatie doorlichten. Vinden ze vast nog iets!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-03-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.