Managed hosting door True

Michael Dell koopt 4,5 miljoen aandelen Dell

 

Algemeen directeur Michael Dell van hardwareleverancier Dell heeft marktanalisten verrast met de aankoop van 4,5 miljoen aandelen. Hij gaf er bijna honderd miljoen dollar voor uit.

Michael Dell, algemeen directeur van het bedrijf dat zijn naam draagt, heeft meer dan 4,5 miljoen aandelen Dell gekocht, bericht de Amerikaanse website CRN.com. In totaal heeft hij bijna honderd miljoen dollar uitgegeven. Dit gebeurt niet vaak, zeggen analisten. Volgens een rapport van het Amerikaanse Dow Jones Newswire was mei 2006 de laatste keer dat Michael Dell aandelen in zijn bedrijf kocht. Dat was toen voor het eerst in veertien jaar.

Het is onduidelijk waarom de directeur plots zo'n interesse heeft in aandelen in zijn bedrijf.  Er wordt gespeculeerd over het succes van Dells aanpak, waarbij de onderneming zijn producten sinds kort ook indirect verkoopt. Voorheen verkochten de Amerikanen hun hardware alleen zelf, via internet. Momenteel zijn aandelen van Dell een koopje, met 22 dollar. In oktober 2007 was dat nog iets meer dan 30 dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2631219). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×