Intel verkoopt RFID-divisie

Intel verkoopt zijn rfid-chipdivisie aan Impinj, een Amerikaanse ontwikkelaar van rfid-toepassingen. Het bedrijfsonderdeel dat deel uitmaakte van Intels New Business Initiatives-divisie (NBI) maakt de R1000 rfid reader chip.

Intel verkoopt zijn uhf rfid (radio frequency identification) chipdivisie aan Impinj, een Amerikaanse ontwikkelaar van tweede generatie rfid-toepassingen. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt over de overname. Er is wel naar buiten gebracht dat Intel via een zetel in de raad van bestuur van Impinj betrokken blijft bij de ontwikkeling van de divisie. De rfid-divisie was voor de overname onderdeel van Intels bedrijfsonderdeel New Business Initiatives (NBI). Ongeveer tien medewerkers van Intel maken de overstap naar Impinj. Dat bedrijf wil door de overname een groter marktaandeel krijgen in de rfid-markt.

De R1000 bevat negentig procent van de functies die nodig zijn om de informatie uit te lezen met een enkel apparaat. Normaal zijn daar vaak meerdere chips voor nodig.

Impinj sloot onlangs een grote overeenkomst met de Europese supermarktketen Metro Groep. Die keten zet rfid-chips in voor de vleesafdeling. De chip bevat informatie over de houdbaarheidsdatum van de producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-11T11:18:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.