Managed hosting door True

Qurius wil overnemen ondanks strategiewijziging

Hoewel Qurius heeft besloten 'minder agressief te acquireren', zit het bedrijf in de afrondende fase van een overname in Spanje. De omzetdoelstellingen worden echter nog niet gehaald, waardoor de automatiseerder zijn doelen bijstelt.

Qurius snuffelt op dit moment in de boeken van een Spaans bedrijf dat de automatiseerder wil overnemen. Dat zegt algemeen directeur Fred Hermans in het Financieele Dagblad (FD). Het gaat waarschijnlijk om het Madrileense Bindar, waarmee in mei een intentieverklaring werd getekend. Het onderzoek zal bepalen wat de exacte brutowinst van Bindar is. In de intentieverklaring spraken de partijen namelijk af dat de overnameprijs zes maal de brutowinst bedraagt. De topman verwacht eind augustus of begin september meer details bekend te kunnen maken over de overname.

Het overnameplan staat haaks op het besluit om de omzetgroei juist niet meer te willen bereiken door het doen van overnames. Bij de publicatie van de halfjaarcijfers liet Qurius weten dat het deze strategie namelijk ‘in heroverweging neemt' omdat het meer aandacht wil geven aan het verbeteren van de winstgevendheid en niet op ‘topline-groei'. Directeur Hermans stelt tegenover het FD dat overnames echter "niet helemaal van de baan" zijn, maar dat het bedrijf "wat minder agressief zal acquireren."

Omzetdoelstelling

De automatiseerder verlaagt zijn omzetdoelstelling voor de middellange termijn, mede naar aanleiding van de genoemde strategiewijziging. De cijfers van het afgelopen halfjaar liggen niet in lijn met de doelstelling die in het voorjaar van 2008 werd geformuleerd. Doel was om in 2010 een jaarlijkse omzet tussen de 250 en 300 miljoen euro te behalen, bij een bedrijfsresultaat van negen procent van de netto-omzet.  

In het eerste halfjaar van 2008 bedroeg de omzet 73,6 miljoen euro. Dat is een groei van 45 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst nam toe van 1,2 naar 1,7 miljoen euro, een groei van ongeveer 38 procent.

Diverse landen

Bij de presentatie van de jaarcijfers over 2007, in maart 2008, meldde de dienstverlener nog dat hij het groeipotentieel ziet ‘in het uitbreiden van de verschillende activiteiten in de diverse landen'. Zo opende het bedrijf eerder dit jaar een ontwikkelcentrum in Tjechië en werd de intentieverklaring met het Spaanse Bindar getekend.

Qurius verzorgt ontwerp, realisatie en beheer van op Microsoft-technologie gebaseerde bedrijfsoplossingen en van ict-infrastructuren. Het bedrijf heeft ruim duizend medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zaltbommel. Vanuit vestigingen in België, Duitsland, Denemarken, Engeland, Italië, Nederland, Noorwegen, Spanje en Zweden bedient de automatiseerder ruim 2.800 klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-24T11:29:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.