Managed hosting door True

Oudgediende Bert de Groot koopt BP Solutions

Deal

Bert de Groot heeft ict-dienstverlener BP Solutions in Driebergen overgenomen. De vroegere eigenaar, Rob van de Velde, blijft als adviseur verbonden aan het bedrijf. De Groot is als oudgediende in de ict-sector een investeerder geworden.

U bent zestig jaar en heeft een loopbaan achter de rug bij Digital (1985-1991 algemeen directeur), Getronics en high-tech-bedrijf Delft Instruments. Waarom begint u dan weer aan een avontuur als eigenaar/directeur van een ict-bedrijf?
In 2004 is Delft Instruments van de beurs gehaald om het in delen te verkopen. Die exit-strategie is inmiddels afgerond. Officieel ben ik nog tot 1 januari 2009 directeur van de holding, maar er zit niets meer in. Vandaar dat ik me ben gaan oriënteren op andere bezigheden en dat is de rol van private investeerder geworden.

Waarom de keuze voor een overname van BP Solutions?
Ik ken dat bedrijf al uit de tijd dat de activiteiten nog onderdeel vormden van BP Computersystems. In 2000 werd dit bedrijf gesplitst: BP Computersystems richtte zich op DEC VAX/VMS-infrastructuuroplossingen en BP Solutions ging verder met de advies-, netwerk- en beveiligingsactiviteiten en was sterk IBM-gekleurd.
Via mijn netwerk hoorde ik dat Rob van de Velde het bedrijf wilde verkopen. Ik heb mijn interesse kenbaar gemaakt en mijzelf ingekocht.

Wat zijn uw plannen met BP Solutions?
BP Solutions draaide in 2007 een omzet van twintig miljoen euro en telt 25 medewerkers. De strategische lijnen moet ik nog uitzetten, maar ik denk in ieder geval aan uitbreiding via overnames zodat we grotere projecten kunnen aannemen. Verder blijft de onderneming zich richten op IBM. Daar is bij de oprichting een principiële keuze voor gemaakt en die respecteer ik. Er bestaat wederzijdse loyaliteit. Het bedrijf is niet voor niets IBM Premier Business Partner.

Wat doet BP Solutions?
Het bedrijf adviseert directeuren en ict-managers van bedrijven, overheden en zorginstellingen over de inrichting van hun ict-infrastructuren en regelt de implementatie. Het zijn vaak adviezen over virtualisatie en de consolidatie van rekencentra. BP Solutions presenteert zich daarbij als een bedrijf dat uitgebreide kennis heeft van functionele applicaties die het primaire bedrijfsproces ondersteunen.

Is het niet verwarrend dat er twee 'BP'-bedrijven zijn?
Nee hoor, de markt kan dat onderscheid goed maken. BP Computersystems uit Ede is HP-gericht en wij zijn 'blauw' gekleurd. Een naamsverandering is niet nodig en zou alleen maar geld kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-30T09:21:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.