Philips nettowinst ruim boven verwachting

Philips heeft in het eerste kwartaal een nettowinst geboekt van 550 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was er nog een verlies van 69 miljoen euro. Analisten gingen vooraf uit van ongeveer 450 miljoen euro winst over het eerste kwartaal.

De omzet van het elektronicaconcern kwam in de eerste drie maanden van dit jaar uit op 6,631 miljard euro, vergeleken met 6,499 miljard een jaar eerder. Bij de groei speelde de onderdelen Semiconductors en Consumentenelektronica een overheersende rol. Ook Medische Systemen boekte vooruitgang.
 
Financieel topman Jan Hommen acht het "mogelijk, maar niet waarschijnlijk dat de omzet dit jaar met 10 procent groeit", maar vindt een omzetgroei exclusief valuta-effecten tussen de 5 en 10 procent realistisch. Hij zegt tevens dat het nettoresultaat van Philips in 2004 positief zal zijn, zonder dit te specificeren. De financiële topman handhaaft de verwachting dat de halfgeleiderdivisie een omzetgroei van meer dan 20 procent zal laten zien dit jaar, meldt De Financiële Telegraaf.
 
Het resultaat van Philips in het eerste kwartaal is inclusief een herwaarderingswinst van 156 miljoen op het belang in Atos Origin. Het resultaat uit niet-geconsolideerde deelnemingen was 457 miljoen, terwijl in de vergelijkbare periode vorig jaar nog een negatief resultaat werd geboekt van 24

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-13T15:50:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.