Managed hosting door True

Apple ziet omzet en winst fors toenemen

Computerproducent Apple boekte in het afgelopen kwartaal een omzet van 1,9 miljard dollar. Dat is een stijging van 29 procent in vergelijking met vorig jaar, een resultaat dat deels te danken is aan het succes van de iPod, Apples muziekspeler.

De resultaten overtreffen de verwachtingen van de beursanalisten. Apple haalde het voorbije kwartaal een winst van 46 miljoen dollar. Analisten hadden de winst lager ingeschat en gingen uit van een omzet van 1,8 miljard dollar.
 
De kwartaalresultaten van Apple werden behoorlijk gestimuleerd door het succes van de iPod. In de afgelopen drie maanden gingen er maar liefst 807.000 van die digitale muziekspelers over de toonbank, een stijging met ruim 900 procent ten opzichte van vorig jaar. De verkoop van iPods droeg dan ook 264 miljoen dollar bij aan het omzetcijfer.
 
In de afgelopen drie maanden verkocht Apple zo'n 749.000 Macintosh-computers, een cijfer dat 5 procent hoger ligt dan vorig jaar. Apples draagbare iBook-computers verkochten 51 procent beter dan een jaar geleden, terwijl het aantal verkochte Power Macs (waaronder ook servers) met 12 procent omhoog ging.
 
Minder goed ging het met de verkoop van iMacs (inclusief de eMac), waarvan er 15 procent minder over de toonbank gingen. Het aantal verkochte Power Books daalde met 5 procent.
 
Voor het lopende kwartaal verwacht Apple voor de vierde keer op rij een dubbelcijferige groei van de omzet en de winst in vergelijking met vorig jaar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-15T12:37:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.