Chapter 11 voor MCI eindelijk verleden tijd

MCI, het vroegere Worldcom, heeft zijn Chapter 11-periode eindelijk afgesloten. Het Amerikaanse telecombedrijf is naar eigen zeggen klaar voor een nieuwe groeifase.

MCI werd gedurende 21 maanden beschermd tegen het dreigende faillissement door Chapter 11, de Amerikaanse versie van het Nederlandse 'surseance van betaling'. Het bedrijf slaagde erin om 35 miljard dollar aan schulden 'af te kopen' en houdt nog een schuld van 5,5 miljard dollar over. MCI moet nu nog wel 750 miljoen dollar (waarvan 250 miljoen dollar in aandelen) ophoesten voor de investeerders die geleden hebben onder de gevolgen van het boekhoudschandaal. De vergoeding wordt verdeeld via de Securities and Exchanges Commission (SEC).
 
De omzet van MCI daalde van 32 miljard in 2002 naar een verwachte 21 à 22 miljard dit jaar. Dat is volgens ceo Michael Capellas te wijten aan de prijzenslag in de telecomsector. Het aantal klanten bleef immers wel ongeveer gelijk.
Volgens Capellas kan de onderneming nu weer aan de toekomst denken. Zo wil MCI beveiligdiensten, data- en videodiensten leveren aan bedrijven. Bovendien wil de telecomgroep internationaal uitbreiden.
 
Het toenmalige Worldcom raakte in juni 2002 verwikkeld in een van de grootste boekhoudschandalen ooit, toen de Amerikaanse beurswaakhond SEC het bedrijf beschuldigde van fraude. Pas vorige maand herzag de onderneming de opgeklopte cijfers uit 2000 en 2001 door maar liefst 74,4 miljard euro winst uit de boekhouding te schrappen. Door de naamsverandering van Worldcom in MCI moet dat onverkwikkelijke verleden naar de achtergrond verdwijnen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-21T12:20:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.