Kwartaalwinst Microsoft bijna gehalveerd

Microsoft boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 1,32 miljard dollar op een omzet van 9,18 miljard dollar. Dat betekent een omzetstijging met 17 procent vergeleken met de 7,84 miljard van vorig jaar, maar fikse daling van de nettowinst.

Vorig jaar boekte de softwarereus in hetzelfde kwartaal namelijk een nettowinst van 2,14 miljard dollar. Het netto resultaat van het afgelopen kwartaal werd onder meer onderuitgehaald door de juridische schikking van Microsoft met concurrent Sun Microsystems, en door de recordboete die het bedrijf kreeg opgelegd door de Europese Commissie.
 
Eind maart veroordeelde de EC Microsoft tot een recordboete van 497 miljoen euro wegens het misbruik van zijn dominante marktpositie. De schikking van alle lopende rechtszaken met Sun kost de onderneming nog eens 1,6 miljard dollar.
 
De omzet groeide wel meer dan de analisten hadden verwacht. Zij hadden gerekend op een omzetcijfer van zo'n 8,6 miljard dollar. Volgens financieel directeur (cfo) John Connors presteerden alle afdelingen beter dan verwacht. "De bestedingen van bedrijven zijn verder toegenomen en we verwachten dat de vraag groot blijft tot het einde van ons boekjaar", aldus Connors.
 
Voor het lopende kwartaal verwacht Microsoft een omzet van 8,9 tot 9 miljard dollar.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-23T14:50:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.