Asmi in eerste kwartaal weer op winst

Toeleverancier voor de chipindustrie Asmi heeft in het eerste kwartaal een winst gemaakt van 14,9 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was er 8,3 miljoen euro verlies.

De omzet kwam uit op 195,9 miljoen euro. Deze ligt daarmee 66,3 procent boven het niveau van de omzet over de eerste drie maanden van 2003. In het eerste kwartaal is met name de orderportefeuille sterk gegroeid. Ook de medio vorig jaar doorgevoerde herstructurering draagt bij aan een positief resultaat. Voor het lopende kwartaal verwacht het bedrijf uit Bilthoven een vergelijkbare of hogere omzet. De winst kan echter iets lager uitvallen.
 
Bij het bekend maken van de financiële resultaten werd ook de overname van het Zuid-Koreaanse Genitech aangekondigd. Genitech kost iets meer dan vijf miljoen dollar, dat voor het overgrote deel wordt voldaan in gewone aandelen Asmi en de rest in contanten. Daarnaast betaalt de Nederlandse onderneming de komende vijf jaar nog eens negen miljoen dollar in contanten, afhankelijk van de resultaten van Genitech. Beide partijen verwachten de transactie binnen twee maanden af te ronden.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-27T10:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.