Belgisch Tele Atlas weer op de kaart gezet

Tele Atlas, de maker van digitale wegenkaarten, heeft gisteren een financieringsvoorstel aanvaard van een investeringsgroep dat vooral uit Amerikaanse bedrijven bestaat. De investering bedraagt 210 miljoen dollar.

Eind vorige weeg maakte Tele Atlas het nieuws bekend dat de raad van bestuur het investeringsaanbod heeft aanvaard dat enkele dagen eerder door een grotendeels Amerikaans consortium werd ingediend. De investeringsgroep wordt geleid door de Amerikaanse bedrijven Oak Investment Partners en New Enterprise Associates. Zij hebben een bedrag van 210 miljoen dollar (ongeveer 175 miljoen euro) klaargelegd om het noodlijdende Tele Atlas weer op de rails te zetten. Vorig jaar bedroeg het netto verlies 87,3 miljoen euro op een omzet van 86,5 miljoen euro.
 
De investering zou onder meer worden besteed aan de overname van Geographic Data Technology (GDT), een Noord-Amerikaans bedrijf dat eveneens gespecialiseerd is in digitale wegenkaarten. Deze overname bedraagt ongeveer honderd miljoen dollar. Dertig miljoen dollar moet worden aangewend voor het herfinancieren van uitstaande leningen. Aan het financiële dagblad De Tijd gaf woordvoerder Vredegoor nog mee dat de overige tachtig miljoen dollar wordt gebruikt als werkkapitaal, onder meer voor het financieren van de uit de overname voortvloeiende integratiekosten.
 
Tele Atlas heeft het overgrote deel van de activiteiten in zijn Gentse kantoor ondergebracht, maar het bedrijf staat genoteerd aan de Duitse Frankfurt Stock Exchange terwijl het management kantoor houdt in Nederland.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-03T11:42:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.