Rechter: Econocom nalatig

Ict-bedrijf Econocom had onderzoek moeten doen naar de detacheerder aan wie het een aantal medewerkers overdeed. Dat oordeel maakte de Utrechtse kortgedingrechter vandaag bekend.

Econocom liet onderzoek na naar ict-detacheerder Cygnus. Dat bedrijf nam tegen betaling vier ict’ers over van Econocom, die het vervolgens in de proeftijd ontsloeg. Volgens de rechter heeft Econocom ook zonder toestemming persoonsgegevens van deze medewerkers verstrekt aan Cygnus. De rechter wees vandaag de eis af van Econocom om rectificatie van de website van de belangenvereniging Bright IT waarop de ontwikkelingen omschreven werden als ontslagzwendel.

Cygnus nam in november en december vier bankzitters over van Econocom, tegen betaling van twee bruto maandsalarissen, plus vakantiegeld en dertiende maand per medewerker. De vier werden na enkele weken al door Cygnus in hun proeftijd ontslagen. Tenminste één van de eerste twee ontslagen ict’ers waarschuwden Econocom. Ook werden ex-collega’s gealarmeerd. Een paar weken later werden de andere twee ook ontslagen in hun proeftijd. In Nederland werden 56 ict’ers slachtoffer van deze affaire.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-11T15:37:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.