ICT-sector doet het beter dan andere sectoren

sparen

De ict-sector houdt het langst stand in de kredietcrisis. Dat constateert kredietverzekeraar Euler Hermens in zijn Global Sectors Outlook. Vergeleken met andere sectoren liep de groei in de ict-sector wereldwijd minder hard terug. De afgelopen vijf jaar groeide de ict-sector jaarlijks gemiddeld met 6,5 procent. In 2008 was de groei 5,3 procent. De kredietverzekeraar verwacht dat de sector in 2009 groeit met 0,9 procent.

'Vooral doorlopende contracten en investeringen voor de lange termijn zorgen voor deze groei', zegt directeur Risk Walter Toemen van de kredietverzekeraar. Het bedrijf denkt wel dat de prijzen van contracten omlaag gaan. Dit heeft gevolgen voor latere jaren. 'Nieuwe contracten worden gesloten met slechtere voorwaarden. Iets dat we ook al zagen tijdens de vorige economische teruggang', schrijft de verzekeraar in zijn rapport.

De Nederlandse ict-sector doet het net zo goed als andere landen. De ict-branches in Rusland en Mexico groeien harder dan gemiddeld. Daarnaast doet de ict-sector in Italië en Spanje het minder goed.

Relatief goed

Ook branchorganisatie ICT~Office schreef eerder in de marktmonitor dat de ict-sector het relatief goed doet vergeleken met andere branches. De brancheorganisatie voorspelt samen met onderzoeksbureau Heliview dat de investeringen met 0,8 procent teruglopen. Dat komt doordat ict steeds meer onderdeel uitmaakt van de kernprocessen van bedrijven,

'Het centraal planbureau (CPB) heeft voorspeld dat de economie als geheel met 3,5 procent krimpt. Voor de ict-sector is dit 0,8 procent. Daaruit blijkt dat de branche minder meebeweegt met economische schommelingen dan bijvoorbeeld tien jaar geleden,' aldus woordvoerder Ted van Hintum.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Wederom een klinkend bewijs dat de rest van de wereld niet kan functioneren zonder ict. Het word hoog tijd dat bedrijven zich dit gaan realiseren. Dat ict eindelijk als volwaardig integraal onderdeel in de bedrijfsvoering word opgenomen.

Ict is het (digitale) cement dat de verschillende bouwblokken van uw enterprise ondersteund, bij elkaar houd en met elkaar verbind, 24/7/365 globally :-)

"No ict? -> No business!"

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-10T10:51:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.