Kennisinstituut Nieuwe Media in de maak

Er is een nieuwe kennisintituut op het gebied van nieuwe media in de maak. Het Amsterdam New Media Institute (Anmi) is een samenwerking tussen de kennisinstellingen en het bedrijfsleven in Amsterdam, met als doel uitwisseling van kennis over nieuwe media ontwikkelingen. Het initiatief is opgezet door Han Gerrits, bijzonder hoogleraar aan de de Vrije Universiteit en voormalig directielid van Lostboys.

Het Amsterdam New Media Institute (Anmi) is nog in oprichting maar doel is kennis te bundelen over nieuwe media ontwikkelingen uit de verschillende sectoren en instellingen. Verder zorgt het voor informatieoverdracht tussen kennisinstellingen, bedrijven en overheden en tussen professionals, onderzoekers en studenten. Doel is te zorgen voor meer creativiteit, innovatie, en economische activiteit in de hoofdstad.

Het Anmi gaat zich richten op de organisatie van lezingen, cursussen en opleidingen, en onderzoek. Het zal daarnaast ook als werkplaats of laboratorium functioneren: een plek waar ondernemers en onderzoekers samen de mogelijkheid krijgen om de ontwikkeling van nieuwe diensten en produkten te bekijken. Daarbij krijgt Amsterdam in zijn rol als testbed voor nieuwe diensten speciale aandacht.

De Vrije Universiteit, de Universiteit van Amsterdam, Hogeschool In Holland, de Hogeschool van Amsterdam en Waag Society staan aan de basis van het initiatief. Organisaties als Mediamatic, Virtueel Platform, Digitaal Erfgoed Nederland, Stichting Kennisland, Syntens en de Media Academie hebben zich inmiddels als cursuspartners aangesloten bij de eerste activiteit. Dat is de Anmi zomerschool die zal worden gehouden in augustus. Bedoeling is dat er zo'n twintig cursussen worden gehouden.

Het Anmi wordt ondersteund door ‘de Amsterdamse Innovatie Motor’, die vanuit de Kenniskring Amsterdam een nieuwe impuls wil geven aan de kenniseconomie in Amsterdam. Het heeft de combinatie van ict en nieuwe media als een van zijn voornaamste speerpunten. De Kenniskring Amsterdam vertegenwoordigt een breed platform van personen uit het bedrijfsleven, onderwijs, overheid en de wetenschap.

Anmi staat open voor samenwerking, en nodigt betrokken bedrijven en instellingen uit tot medewerking. Han Gerrits: "Het multidisciplinaire karakter en de betrokken partijen maken van het Anmi een unieke samenwerking. De zomerschool zal ongetwijfeld een inspirerende omgeving zijn, een startpunt voor verdere ontwikkeling van het kennisinstituut."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-21T10:15:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.