Managed hosting door True

Nokia en SAP strijden samen tegen piraterij

Softwareleverancier SAP, mobieltjesfabrikant Nokia en dienstverlener Giesecke & Devrient gaan met een nieuw bedrijf de strijd aan tegen de schending van intellectueel eigendom. Het bedrijf Original1 levert diensten aan bedrijven en consumenten in verschillende sectoren. Het hoofdkantoor komt in het Duitse Frankfurt. Claudia Alsdorf, nu vice-president van SAP Research, wordt directeur.

'Namaakproducten vormen een wereldwijd probleem waar bedrijven in allerlei industrieën mee te maken krijgen', zegt Alsdorf. 'Original1 wil een loket zijn waar bedrijven aan kunnen kloppen voor diensten die ze beschermen tegen piraterij en die helpen om de waarde van een merk te beschermen.'

Bedrijven die diensten afnemen van het nieuwe bedrijf geven hun producten, bijvoorbeeld medicijnen of horloges, een speciale barcode. Medewerkers in de keten, zoals in een distributiecentrum of in de winkel, kunnen aan de hand van deze barcode zien of het product echt is.

Eigen expertise

De drie bedrijven dragen ieder hun eigen kennis bij. Softwarelevancier SAP levert de software voor de backbone om de processen te beheren. Nokia levert de software op de apparaten die worden gebruikt om de software af te lezen. Dienstverlener Giesecke & Devrient is verantwoordelijk voor de beveilingstechnologie die wordt gebruikt. Dat gaat bijvoorbeeld om data-encryptie.

Nokia en SAP hebben een aandeel van 40 procent in het bedrijf. Giesecke & Devrient krijgt een aandeel van 20 procent. Het is nog niet duidelijk of Original1 ook diensten gaat leveren aan Nederlandse bedrijven. Volgens een SAP-woordvoerder zit het bedrijf nog in de opstartfase. 'Het bedrijf start aan het einde van het jaar. We weten daarom nog niet wat het effect gaat zijn in de diverse landen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-29T12:32:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.