FIFA: Zuid-Afrikaans netwerk kan WK aan

Hoofd information technology Peter Meyer van de wereldwijde voetbalorganisatie FIFA maakt zich geen zorgen meer over het Zuid-Afrikaanse netwerk. In 2006 was volgens de it-directeur de kwaliteit van de ict-infrastructuur van Zuid-Afrika nog niet zo ver ontwikkeld als in Europa. 'Maar er is sinds toen een hoop veranderd', zegt Meyer. 'De bandbreedte is beter geworden.'

In 2006 vertelde Meyer dat de slechte ict-infrastructuur ervoor zorgde dat de voetbalbond in Zuid-Afrika voor een andere ict-opzet moest kiezen dan voor het WK in Duitsland in 2006. Nu is de ict-infrastructuur in Zuid-Afrika volgens de ict-manager dermate verbeterd dat de voetbalbond geen aanpassingen hoeft te doen aan de ict-opzet. 'We hebben eigenlijk vooral voldoende bandbreedte nodig om het eventmanagementsysteem, de belangrijkste applicatie, goed te laten werken. Ik heb er alle vertrouwen in dat we die uitdaging aan kunnen voordat het toernooi begint', zegt Meyer.

Naast het eventmanagementsysteem is de mail één van de belangrijkste ict-applicaties voor de FIFA. 'Maar ook hier geldt dat het netwerk goed genoeg moet zijn om met grote volumes om te kunnen gaan', zegt Meyer.

Boekhoudschandaal

Ict-dienstverlener Mahindra Satyam werd in 2007 ingehuurd door de voetbalorganisatie voor de bouw van het het eventmanagementsysteem. Dit systeem ondersteunt de belangrijkste processen tijdens de World Cup. Begin 2009 kwam de dienstverlener in opspraak door een boekhoudschandaal.

Meyer is tussentijds niet ongerust geweest over de continuïteit van het project. Volgens hem was de samenwerking met Satyam erg prettig en heeft het team geen last gehad van de turbulente tijd in 2009.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-01T09:21:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.