Managed hosting door True

Ngi en VRI overwegen een fusie

Deal

Het Nederlands Genootschap voor Informatica (Ngi) en de Vereniging van en voor Register Informatici (VRI) gaan mogelijk fuseren. Op initiatief van staatssecretaris Jan-Kees de Jager onderzoeken de beroepsverenigingen het komend halfjaar verschillende samenwerkingsmogelijkheden, vertelt Ngi-bestuurster Anita Bosman. 'Samenwerking is nodig om de ict in Nederland een stap verder te brengen.' De organisaties willen volgens haar ook nauwere banden met het NGN.

De ledenraden van het Ngi en de VRI stemden beide in met onderzoek naar de samenwerking. De VRI heeft veel expertise op het gebied van certificering, zegt Bosman. Voor de leden van VRI is samenwerking vooral interessant door de ongeveer honderd evenementen en activiteiten die het Ngi jaarlijks organiseert. De beroepsverenigingen hebben enkele honderden leden die lid zijn van beide verenigingen.

De organisaties werken al enige tijd samen. Zo organiseren ze gezamenlijke nieuwjaarsborrels en gaven in 2008 gezamenlijk het boek 'De eeuw van de computer' uit. Bovendien richtten ze eind 2006 de Stichting Nederlands Informatica Register (SNIR) op. 'SNIR is echter nooit echt van de grond gekomen', zegt Bosman.

WCIT

De besturen van beide verenigingen willen het komend halfjaar gebruiken om de samenwerking nader vorm te geven. 'Het zou leuk zijn als de uiteindelijke samenwerking kan worden beklonken op het internationale World Congress on Information Technology (WCIT, red.) dat eind mei 2010 in Amsterdam wordt georganiseerd', laat Bosman doorschemeren.

VRI splitste zich in 1984 af van de Ngi. Volgens Bosman had dat voornamelijk te maken met de manier waarop de certificering van opleidingen was georganiseerd. VRI stelde kort daarop een register op. 'Er zat destijds ook veel oud zeer in het VRI-bestuur. Dat is nu helemaal van tafel. Er zitten tegenwoordig andere mensen in de besturen en die weten er eigenlijk niets meer van af.'

Het certificeringsregister is ondergebracht bij een zelfstandige eenheid binnen de VRI. Bosman laat weten dat ook bij een eventuele fusie, dat een zelfstandig onderdeel blijft.

NGI

Het Ngi is een beroepsvereniging voor ICT-professionals. Het Ngi organiseert zowel landelijke als regionale evenementen voor haar leden. Leden ontvangen daarnaast een maandblad. De vereniging heeft ongeveer 2500 leden.

VRI

De VRI is de Vereniging van en voor Register Informatici. Ook verzorgt VRI inschrijving in het Nederlands Informatici Register (NIR) voor niet-VRI-leden. De VRI is in 1984 met als doel de informatici te verzamelen in een Register, die bereid waren zich te onderwerpen aan een Gedragscode. De vereniging telt ongeveer achthonderd leden, waarvan enkele honderden ook lid zijn van de Ngi.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-07T10:16:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.