Managed hosting door True

Nederlands innovatie-onderzoek wint prijs

Vernieuwing vereist investeringen, samenwerking en een stimulerende organisatiestructuur

De Nederlandse Fleur Lamers heeft met haar afstudeeronderzoek naar de vernieuwing bij snel groeiende ict-bedrijven een Europese onderzoeksprijs gewonnen. Volgens de onderzoekster hangt de mate van vernieuwing binnen een bedrijf onder andere af van hoe een bedrijf gebruik maakt van samenwerkingsverbanden, zoals opensourcenetwerken. Zij baseerde haar onderzoek op interviews met bedrijven uit de Deloitte Fast50, een lijst met snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland.

Lamers won de José Maria Veciana Best Paper Award. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt bij de ondernemerschapconferentie RENT (Research in entrepreneurschip and small business). Het onderzoek van Lamers werd als winnaar gekozen uit 152 Europese onderzoeken.

De Nederlandse onderzocht de manier waarop innovatieactiviteiten zich ontwikkelen binnen snel groeiende bedrijven. Deze ontwikkeling is volgens het onderzoek sterk afhankelijk van de mate en vorm van samenwerkingsinitiatieven, zoals opensourcenetwerken en de oprichting van spin-offs. Ook van invloed op vernieuwing in het bedrijf is de mate waarin bedrijven investeren in resources en welke organisatiecultuur zij kiezen.

Onder de indruk

De Nederlandse is voormalig studente Business Administration aan de Universiteit Twente. Zij werd tijdens haar onderzoek begeleid door Klaasjan Visscher en Dries Faems van de Faculteit Management en Bestuur aan de universiteit. Deze twee begeleiders waren onder de indruk van de verzamelde data door Lamers. 'We besloten daarom om samen met Lamers de belangrijkste bevindingen van het onderzoek verder uit te werken tot een academische paper.'

Lamers werkt nu als account manager Travel bij M4N. Haar onderzoek staat op het weblog van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-14T10:39:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.