Managed hosting door True

Getronics hervat CAO-overleg met bonden

De vakbonden zijn weer in gesprek met de directie van ict-dienstenbedrijf Getronics over een collectieve arbeidsovereenkomst voor 2010. Dat meldt vakbondsbestuurder Huug Brinkers van De Unie. Kortgeleden gaf moederbedrijf KPN Getronics toestemming om de onderhandelingen te hervatten, nadat ze eind maart werden stilgelegd.

Werkgever en vakbonden hebben afgesproken om voorlopig geen inhoudelijke mededelingen over het cao-overleg te doen. Brinkers bevestigt dat het eerste gesprek op dinsdag 6 april 2010 plaatsvond en dat twee weken later een nieuw overleg is afgesproken. Inhoudelijk wil de vakbondsman niets kwijt, behalve dat hij goede hoop heeft.

Goede basis

'Er ligt al een goede basis die dateert van eind 2009', aldus Brinkers. De cao over 2010 is namelijk grotendeels al uitonderhandeld. Telecomconcern KPN, de moedermaatschappij van Getronics, wilde echter eerst een akkoord over een uniforme cao- en pensioenregeling over 2011, voordat de cao over 2010 van kracht wordt. In deze uniforme regeling zouden alle medewerkers van KPN, Getronics en interne klantendienst KPN Contact dezelfde cao- en pensioenvoorziening krijgen.

Eind maart 2010 staakte KPN alle onderhandelingen over deze uniforme voorziening. Struikelblok was de wens van KPN om een gezamenlijke pensioenregeling in de cao op te nemen. Dat zou volgens de vakbonden een versobering van de regeling voor KPN-medewerkers betekenen, zolang geen nieuwe financiële zekerheden worden afgesproken. Voor Getronics-personeel zou de pensioenharmonisatie waarschijnlijk wel positief uitpakken, zegt Brinkers. Volgens de bonden heeft KPN zijn wens inmiddels in de ijskast gezet en de deur geopend voor separate cao-onderhandelingen.

Akkoord

In februari 2009 bereikten bonden en Getronics voor het laatst een cao-akkoord. Die cao blijft van toepassing totdat een nieuw akkoord is bereikt. De bonden zullen eventuele resultaten uit de hervatte cao-onderhandelingen eerst aan hun leden voorleggen. In januari 2010 verlengde het dienstenbedrijf wel zijn sociaal plan.

Getronics doet geen mededelingen over de cao-onderhandelingen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Noem me negatief, maar dit kan alleen maar een inleiding zijn tot een volgende ontslagronde.
Het dure sociaal plan (oude kantonrechtersformule) moeten ze eerst lozen voor ze nu de ouwe lullen die het bedrijf dragen in de operatie er uit kunnen gooien. Want die zijn in de vorige ronde ontzien.

Wie wil er nog voor Getronics werken, vraag ik me af? Na hoe ze hun personeel hebben behandeld.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-07T15:06:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.