Kroonprins en Kroes spreken op WCIT

Kroonprins Willem-Alexander en eurocommissaris Neelie Kroes spreken op het World Congress on IT (WCIT), dat van 25 tot 27 mei in Amsterdam wordt gehouden. Kroes spreekt de eerste dag over de rol van ict-toepassingen in de Europese maatschappij. De kroonprins zal de tweede dag het programma openen. Andere sprekers zijn onder andere Intel-ceo Paul Otellini en demissionair minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken.

Tijdens het WCIT is water een belangrijk thema. De kroonprins is een vooraanstaande Nederlandse deskundige op het gebied van watermanagement. Of de prins ook daadwerkelijk over het thema zal spreken, is nog niet bekend. Andere thema's die tijdens het congres aan bod komen zijn energie, mobiliteit, internetbeveiliging, e-overheid en zorg. Op de laatste dag zetten de betrokkenen hun handtekening onder gemaakte afspraken.

De Nederlandse organisatoren van het congres zeggen dat deze editie anders is dan de vorigen. ‘Wij willen laten zien wat ict voor de maatschappij kan betekenen', zegt Ralph van Hessen van het communicatiebureau Winkelman en Van Hessen dat de organisatie in handen heeft. Er wordt vooral gesproken over de toepassing van ict. Dat gebeurt in negen sessies waar bedrijven spreken over ict rond een thema. Al deze tracks hebben een trackleider. Zij komen niet van een ict-bedrijf, maar van bedrijven die met de problematiek rond het thema te maken hebben.

Genodigden

Het WCIT is alleen toegankelijk voor genodigden. De partners van het congres zullen per bedrijf honderd ‘belangrijke mensen' uitnodigen. Daarnaast verwacht Van Hessen vanuit de Europese Commissie een aantal genodigden.

Het World Congress on IT wordt elke twee jaar gehouden. In 2008 werd het evenement in Maleisië georganiseerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jaja..
Nooit geweten dat Wimlex iets van ICT afweet.
Hetzelfde geldt voor Van Der Hoeven. Totaal geen economische achtergrond, laat staan ICT...

Gelukkig hebben we "jan", die alles weet over ICT, Lex en Maria.

Neelie Kroes heeft er wel veel verstand van, want die heeft net in Brussel een spoedcursus ICT voor beginners gehad, toen ze de ICT portefeuille kreeg.......:-)

@Jan en @Nike:
Heren, waarom deze ruzie, er staat toch duidelijk:

"Tijdens het WCIT is water een belangrijk thema. De kroonprins is een vooraanstaande Nederlandse deskundige op het gebied van watermanagement."

Dan is het toch ook duidelijk wat onze kroonprins daar komt doen, en vooral waarvoor hij het komt doen?
Daar heb je geen verstand voor IT voor nodig.... ;)

Heren, laten we niet kibbelen over een artikel waarin een medewerker van een communicatiebureau vertelt over een congress over ICT. Complimenten aan het bureau voor de deelnemerslijst. Een aantal namen roept wellicht vraagtekens op maar Otellini is een spreker die ik persoonlijk graag zou zien spreken.

Zie ook het artikel Energie & ICT

http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/maatschappij/3197066/2429449/energie-en-ict-op-digitale-agenda-van-neelie-kroes.html#reacties

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-14T11:19:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.