Pinkroccade moet in eerste half jaar fors terug

De eerste zes maanden van 2004 zijn voor Pinkroccade moeilijk geweest. De omzet daalde van 372 miljoen naar 347 miljoen euro. De winst daalde zelfs fors, van 7,5 miljoen naar 1,9 miljoen euro. Bestuursvoorzitter Bosma ziet echter de eerste tekenen van marktherstel.

De belangrijkste oorzaak van de tegenvallende resultaten is volgens het bedrijf dat een aantal contracten niet werd verlengd en sommige alleen tegen lagere prijzen werden voortgezet. Vooral de overheidssector is hier debet aan. De omzet bij de lokale overheid ging ruim 16 procent naar beneden ten opzichte van dezelfde periode van 2003. De gevolgen van debezuinigingen in deze markt kwamen harder aan dan verwacht, meent Bosma. Dat andere automatiseerders er anders over denken, schrijft hij toe aan het verschil in de samenstelling van de portefeuilles.
 
Pinkroccade laat zich niet uit over de te verwachten winst voor het hele jaar. Een belangrijke oorzaak van de terughoudendheid is de onzekerheid over de overheidsmarkt. Wel is een afvlakking van de omzetdaling te zien. De omzet over het hele jaar zal rond de zevenhonderd miljoen euro uitkomen, een kleine 6 procent minder dan in 2003. De werkgelegenheid blijft intussen ook bij PinkRoccade afnemen. In een jaar tijd daalde het aantal werknemers van 7576 naar 7117.
 
Een lichtpunt is ook de betere gang van zaken in Groot-Brittannië, lange tijd een zorgenkindje. De omzet is hier stabiel. Het operationele resultaat is sinds juni positief en de reorganisatie verloopt volgens

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-26T15:21:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.