Managed hosting door True

Investeerder reserveert 150 miljoen voor high tech

Euro

De investeringsmaatschappijen European Investment Fund en PPM Oost hebben 150 miljoen euro in een investeringsfond gestoken gericht op het midden- en kleinbedrijf in de Nederlandse technologiesector. Onder dit zogeheten Dutch Venture Initiative vallen snelgroeiende ict-bedrijven en ondernemingen op het bedrijf van groene energie, medische en gentechnologie.

Het fonds wil in de komende vier tot vijf jaar rechtstreeks investeren in tien tot vijftien ondernemingen. Na het investeren van de beoogde 150 miljoen euro, zullen de investeerders eenzelfde bedrag van beleggers bijeenbrengen om het fonds uiteindelijk een omvang van driehonderd miljoen euro te geven. De deelname van PPM Oost wordt gesteund door de Nederlandse overheid.

PPM Oost is een publieke durfkapitaalverstrekker voor Oost-Nederland, gericht op investeringen in bedrijven die vooroplopen in technologie in de provincies Gelderland en Overijssel. Op dit moment heeft PPM Oost 130 rechtstreekse deelnemingen in 130 ondernemingen, voornamelijk actief in de levensmiddelensector, gentechnologie, hightechmaterialen, energie en productie.

Participaties

PPM Oost investeert onder andere in chiptestbedrijf Salland Engineering in Zwolle en Vibes in Deventer, gespecialiseerd in de zakelijke toepassing van tablets. Ook neemt het deel in Ferm RFID in Zaltbommel, dat onder andere rfid-technologie levert aan een fabrikant van banden voor karts.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk te lezen, jammer dat EIF zich weer richt op de bekende kanalen en echte ondernemers buiten spel zet in opstart van renewable energy and high tech zaken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-21T11:08:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.