Microsoft Business Solutions voor het mkb

Klanten uit het midden- en kleinbedrijf die op zoek zijn naar krachtige, gemakkelijk te gebruiken en betaalbare bedrijfsoplossingen, krijgen de komende jaren de beschikking over een reeks nieuwe oplossingen van Microsoft Business Solutions.

Deze oplossingen, die in twee fasen worden gelanceerd, voorzien in de specifieke behoeften van deze doelgroep, waarbij verhoging van de productiviteit en efficiëntie, lagere kosten en meer gebruiksgemak centraal staan.

Dit is de centrale boodschap tijdens de jaarlijkse Convergence-conferentie van Microsoft Business Solutions die deze week in de Verenigde Staten wordt gehouden. Doug Burgum, senior vice president van de Microsoft Business Solutions Group, kondigde aan dat Microsoft Business Solutions de komende jaren nadere invulling gaat geven aan deze visie, met nieuwe oplossingen en producten die in twee fasen gelanceerd worden. Een opmerkelijk aspect van deze visie is het feit dat klanten  kunnen profiteren van voortdurende productinnovatie, zonder significante kosten of onderbreking van de bedrijfsactiviteiten.

Deze volgende generatie oplossingen van Microsoft Business Solutions staat bekend onder de codenaam ’Project Green’, waarbij klanten tot tenminste 2013 verzekerd zijn van productverbeteringen en ondersteuning. De eerste fase loopt van 2005 tot 2007, waarin onder andere een gemeenschappelijke gebruikersinterface geïntroduceerd wordt. Deze interface is gebaseerd rond vijftig veel voorkomende taken en rollen die mensen binnen organisaties vervullen, allemaal naadloos geïntegreerd met Microsoft Office.

 

De bedrijfsoplossingen van Microsoft zullen ook samenwerken met servicegeoriënteerde applicaties en beschikken over een nieuwe rapportageomgeving, gebaseerd op SQL Server Reporting Services. Daarnaast komt er een gemeenschappelijke, beveiligde intranet- en extranetomgeving, gebaseerd op Microsoft Office SharePoint Portal Server, voor optimale samenwerking binnen en tussen organisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geachte redactie,

In uw artikel over de MBS oplossingen geeft u een verkeerde voorstelling van zaken. De verzekering van voortgaande productontwikkeling en ondersteuning tot ten minste 2013 betreft de huidige oplossingen van MBS, dus Navision, Axapta en Great Plains. Project Green is juist bedoeld voor de opvolging op termijn daarvan. De eerste concrete resultaten kunnen in 2007/2008 verwacht worden. Daarna volgt een periode van 5 a 6 jaar waarin oud en nieuw elkaar overlappen. Vanaf 2013 moet het nieuwe, geïntegreerde platform met bedrijfsoplossingen de oude producten geheel gaan vervangen. Op (langere) termijn zullen Navision, Axapta en Great Plains dus verdwijnen. De garantie van voortgaande ontwikkeling en productondersteuning tot ten minste 2013 is door Microsoft juist gedaan om te voorkomen dat mensen deze oplossingen nu niet meer willen aanschaffen omdat ze op korte termijn zouden vervallen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-09T15:01:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.