Managed hosting door True

Driekwart ICT-bedrijven verwacht omzetgroei

 

groei cijfers vergrootglas grafiek

76 procent van de ondervraagde ict-ondernemers in Nederland en België verwacht in het boekjaar 2014 meer omzet te behalen dan het jaar ervoor. Daarmee is het sentiment in de markt positiever dan een jaar geleden toen amper de helft van de ondervraagden omzetgroei verwachtte. Dat blijkt uit marktonderzoek van Graydon onder zevenduizend ict-bedrijven in Nederland en België.

55 procent van de respondenten verwacht dat in het boekjaar 2014 de omzet tot uiterlijk 20 procent stijgt. 21 procent van de bedrijven verwacht zelfs een omzetstijging van meer dan 20 procent te behalen.

De groeikansen in de ict-sector wordt door 62 procent van de ondervraagd bedrijven met 'goed' beoordeeld. De meerderheid van de ondervraagde bedrijven (30 procent) richt zich op een doelgroep van 251 tot 1000 klanten. Ruim de helft van de ondervraagde bedrijven (57 procent) kijkt ook naar kansen voor uitbreiding in het buitenland.

Groei in nieuwe klanten, omzetgroei en klanttevredenheid worden door de respondenten als de drie belangrijkste uitdagingen genoemd.

Groei personeel

36 procent van de ondervraagde ict-bedrijven gaat dit jaar nog op zoek naar nieuw personeel. Volgens Graydon zijn vooral accountmanagers (16 procent), buitendienst sales (10 procent), telesales (5 procent) en marketeers (5 procent) populaire profielen in de sector.

Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat een deel van het onderzoek zich toespitste op de inzet van marketingmiddelen. Uit het onderzoek blijkt dat online-marketing wordt ingezet door 66 procent van de bedrijven, direct mailings (19 procent), telemarketing (12 procent) e-mailmarketing (65 procent), evenementen (67 procent), social media (58 procent) en contentmarketing (59 procent) zijn andere populaite vormen. 'De inzet van marketing automation staat opvallend genoeg nog in de kinderschoenen', concludeert Graydon.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5184796). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Goed nieuws! Maar hoeveel bedrijven zijn "ondervraagd"? Ik mis de betrouwbaarheid van dit onderzoek, kan deze nog komen?

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×