Dutch Space krijgt nieuwe naam ‬

ruimtevaart

Leverancier van hightech-producten en -diensten voor de internationale ruimtevaartindustrie, Dutch Space, is sinds 1 november 2014 omgedoopt tot Airbus Defence and Space Netherlands. De naamswijziging van het Nederlandse bedrijf, dat eind jaren zestig werd opgericht als Fokker Ruimtevaart, komt voort uit de nieuwe naamgeving van het moederconcern die begin 2014 is doorgevoerd.

Het gaat om de integratie van moederconcern Astrium, het voormalige Airbus Military en eerdere Cassidian tot Airbus Defence and Space. De nieuwe bedrijfsnaam voor de Nederlandse tak wordt zichtbaar door een nieuwe huisstijl en de lancering van een website met de aangepast url: www.airbusDS.nl. Airbus Defence and Space Netherlands, dat onder andere onderdelen maakt voor satellieten die worden ingezet voor gps-navigatie, benadrukt dat de nieuwe naamgeving geen gevolgen heeft voor de medewerkers van de in Leiden gevestigde organisatie. 

Airbus Defence and Space Netherlands maakt onder andere zonnepanelen voor satellieten en werkte bijvoorbeeld aan een training-applicatie waarmee piloten van de luchtmacht gevechtssituaties kunnen simuleren op bestaande apparatuur.

Voordelen

Volgens het Nederlandse bedrijfsonderdeel - dat eerder bekend stond als Fokker Space en sinds 2003 opereerde onder de naam Dutch Space - levert de stap naar een nieuwe naam een verdere integratie met de internationale organisatie voordelen op.

Sinds de integratie van moederconcern Astrium, het voormalige Airbus Military en eerdere Cassidian tot Airbus Defence and Space op 1 juli 2014 is afgerond zou er een goede samenwerking tussen de bedrijfsonderdelen van het Europese defensie- en ruimtevaarttechnologiebedrijf op gang zijn gekomen. Dat stelt het bedrijf in een toelichting op de naamswijziging: 'Bijvoorbeeld in de vorm van internationale uitwisselingsprogramma’s voor werknemers en door initiatieven om verdere innovatie te stimuleren. Zo is er een nauwere samenwerking met collega’s van andere Airbus-locaties op het gebied van de ontwikkeling van zonnepanelen voor satellieten.'

Fokker Ruimtevaart

‪Volgens Arnaud de Jong, ceo van Airbus Defence and Space Netherlands, betekent de nieuwe naam een volgend hoofdstuk in de rijke historie van de organisatie die ooit begon als Fokker Ruimtevaart, het eerste Nederlandse ruimtevaartbedrijf.

Het bedrijf draagt sinds de start in 1968 bij aan ruimtevaartprogramma’s, waardoor het Nederlandse team brede én tegelijkertijd specialistische kennis en kunde heeft kunnen opbouwen. Bij het in Leiden gevestigde bedrijf werken ruim tweehonderd experts. Vanuit moderne laboratoria en faciliteiten worden zonnepanelen voor satellieten, satelliet(sub)systemen en raketonderdelen ontworpen, geassembleerd, getest en afgebouwd.​

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-11-04T09:38:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.