E-mail is schadelijker dan cannabis

Onderzoekers aan het University of London Institute of Psychiatry hebben ontdekt dat de constante afleiding van e-mail en tekstberichtjes de werkprestaties meer schaden dan cannabis.

De proefpersonen die werden afgeleid door inkomende e-mail, telefoontjes en tekstberichten vertoonden een daling van hun IQ met 10 punten, meer dan het dubbele van de impact die het roken van cannabis heeft, zo zeggen de onderzoekers.

Bij de door HP gesponsorde studie waren ongeveer 1100 vrijwilligers betrokken. De helft van hen zei dat ze meteen of zo snel mogelijk antwoorden op e-mail. Eén op vijf onderbreekt zelfs een maaltijd of sociale interactie om e-mail op te volgen. Het voortdurende verleggen van de concentratie maakt de hersenen vermoeid en minder toegespitst op een bepaalde taak, waardoor het IQ daalt.

E-mail en sms doen ons ook langer werken. Meer dan 60 procent van de ondervraagden zei dat ze thuis of op vakantie professionele e-mail beantwoorden. Bovendien is er ook nog het fenomeen van e-mail verslaving, dat vooral bekend is bij gebruikers van RIM’s BlackBerry-toestelletjes.

Intels voorzitter Craig Barratt en vele anderen noemen die toestelletjes ’CrackBerrys’, omdat ze de gebruiker vaak blijken te leiden tot obsessief e-mailgebruik.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit kan wel eens waar zijn. Momenteel is de Maatschappij aan het doorslaan op alle fronten.
Hoe meer alles gedigitaliseerd wordt, hoe meer wij afhankelijk worden van de computer!!!!!!!
Dit is nu eenmaal niet gezond te noemen. Want wie neemt nu nog de moeite om alles met Pen en Papier te verwerken, zoals vroeger gebeurde. Niemand meer !!

Bij de Rabobank is het al zover dat nu alles via de pin automaat gaat. Maar er zit hieraan wel een groot gevaar!!! Dat is, als de computer uitgevallen is of de stroom is uitgevallen, dan kun je naar je geld Fluiten
Er is totaal geen geld meer in het pand aanwezig, waaruit geput kan worden.
Geld storten gebeurt ook al met een computer machine, waarin het veilig opgeborgen zit, vanwaar tevens het bedrag op de desbetreffende rekening bijgeschreven wordt.

Wat ik ook heb gehoord is, dat we ook met z´n allen aan de chipknip gedwongen worden, daar de strippenkaart vervalt en ook het treinkaartje. En wij worden alleen maar moeier doordat wij gedwongen worden om alles maar op te volgen wat er van buitenaf op ons afkomt via mailings of via het beeldscherm.
En als wij een opdracht anders doen dan vermeld staat, dan worden wij gelijk op onze vingers getikt.

De huidige maatschappij is aan het verworden, waarbij wij geen enkele invloed meer hebben op ons handelen. Wij worden geleefd en dat is nu eenmaal niet goed voor onze IQ. Wij mogen eenvoudig niet meer zelf denken, er wordt voor ons gedacht, hoe wij moeten leven. Wij zijn verworden als instrumenten van BIG BROTHER.

Ik heb gezegd met mijn eigen gedachten als vrij mens. Nu hoop ik maar dat Big Brother geen vat op mij zal krijgen en mijn IQ in tact blijft.

Was getekend,
F. Daniëls

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-25T14:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.