Oud-topman Exact investeert in tweetal startups

Dit artikel delen:
start-up

Erik van der Meijden, algemeen directeur bij Van der Meijden Investment, investeert in een tweetal startups, Fibonacci en Zummit. Beide bedrijven hebben een platform ontwikkelt dat organisaties in staat stelt sneller en efficiënter bedrijfsprocessen te doorlopen.

Het in Haarlem gevestigde Fibonacci, opgericht door Richard Raats en Joost Swart, heeft een platform ontwikkeld, dat zorgt voor een match tussen werkgever en werknemer. Het brengt vaardigheden van werknemers volledig in kaart en zorgt met een speciale wervingsmodule voor de beste match met kandidaten in de markt.

De oplossing van Zummit, een startup uit Alphen aan de Rijn opgericht door Robbert Bouman, is ook softwaregericht en vertaalt veranderingen in de buitenwereld naar doelstellingen van de organisatie om zo de kloof tussen de binnen- en buitenwereld te dichten. Het faciliteert het zogenoemde ‘lean startup’ proces, waarbij een klein team experimenteert en met directe feedback uit de markt meteen het product kan verbeteren.

Vernieuwers van de economie

Erik van der Meijden, die vorig jaar september als ceo bij Exact vertrok, laat weten gecharmeerd te zijn van bedrijven die in staat zijn de bestaande industrie te veranderen: ‘Grote bedrijven hebben vaak moeite met innoveren, blijven hangen in hun core business. Startups zijn vernieuwers van de economie en business modellen, waardoor je disruptie krijgt.’ Van der Meijden is dit jaar jurylid voor de Computable Awards in de categorie Startups.

Een interview met Erik van der Meijden over deze startups is hier te lezen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-28T11:13:00.000Z Zamire Willems


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.