Agfa lijft Inca in en verkleint financiële afdeling

Leverancier van eerste grootformaat uv-inkjetprinter in Belgische handen

Dienstenbedrijf Agfa-Gevaert neemt het Engelse Inca Digital Printers over en vergroot ermee zijn positie in de markt van supersnel digitaal afdrukken en die van verpakkingsprintoplossingen. Gelijktijdig kondigt de dienstengroep uit Mortsel een herziening van haar financiële activiteiten aan.

Inca Digital Printers is opgericht in het jaar 2000 en gevestigd in Cambridge, Engeland. Het bedrijf verwierf bekendheid door de Eagle, 's werelds eerste grootformaat uv-inkjetprinter en door zijn productlijn van highspeed printers. De meeste daarvan zijn inkjets. Tegenwoordig leveren de Britten ook printtechnologie voor het bedrukken van informatiepanelen en verpakkingsmateriaal. Vooral dit laatste segment ziet Agfa als belangrijke toevoeging aan zijn productportefeuille.

Reorganisatie

De overname komt op het moment dat de Agfa-Gevaert Group zijn interne financiële dienstverlening gaat reorganiseren, als onderdeel van een reeds ingezette bedrijfstransformatie. Met deze transformatie hoopt de onderneming de bedrijfsvoering te vereenvoudigen, automatiseren en processen te verbeteren en zo zich voor te bereiden op de toekomst.

Andere onderdelen van het plan betreffen de investering in een shared-service center en een nieuwe overeenkomst met technologiepartner IBM. Daarnaast maakte het bedrijf in oktober bekend zijn activiteiten rond informatie- en communicatiediensten uit te besteden aan Atos. Die dienstverlener nam zo'n tweehonderd Agfa-werknemers over, waarvan 120 in België.

Gevolgen voor personeel

Het is de bedoeling dat de activiteiten zoals de financiële administratie, rapportages, analytics en planning verbeteren door de reorganisatie. De nu voorgestelde maatregelen hebben gevolgen voor 65 medewerkers, waarvan 52 in Europa. Het zijn mensen die op de financiële afdeling werken. De onderneming probeert het aantal ontslagen te beperken.

Agfa-Gevaert bestaat uit vier divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT, Digital Print & Chemicals en Offset Solutions. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-22T17:27:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.