Nieuw forum NAE voor technisch experts en vernieuwers

Nederland heeft sinds deze week een nationaal forum voor ingenieurs en technisch wetenschappers. De Netherlands Academy of Engineering (NAE) brengt de belangrijkste deskundigen en vernieuwers op het gebied van technologie samen. De organisatie, die op 23 mei officieel van start ging, roept wetenschappers en bedrijven op om mensen te nomineren als NAE Fellows.

De Academy richt zich op innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen, zoals klimaatverandering, milieuzorg en toegang tot energie, water, voedsel en gezondheidszorg. Hiertoe brengt de organisatie experts samen op het gebied van technologische wetenschappen, toegepast technisch onderzoek en productontwikkeling.

Volgens de organisatie beschikte Nederland nog niet over een publiek-gefinancierd, multidisciplinair forum dat deskundigen op deze gebieden samenbrengt. Voorloper van de NAE is Acti, de Netherlands Academy for Technology & Innovation. Deze is echter gefinancierd zonder structurele publieke gelden. De NAE neemt de activiteiten van Acti over, evenals het lidmaatschap dat Acti heeft in twee internationale vergelijkbare verenigingen Euro-case en Caets.

Subsidie

De ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en van Economische Zaken en Klimaat (EZK) ondersteunen de NAE met een gezamenlijke subsidie van een half miljoen euro per jaar gedurende negen jaar. De oprichting van de NAE wordt bovendien mogelijk gemaakt door een bijdrage van zeshonderdduizend euro van de 4TU.Federatie, het samenwerkingsverband van de vier Nederlandse technische universiteiten.

Het bestuur van de NAE bestaat onder meer uit voorzitter Henk van Houten (tot afgelopen december technisch directeur bij Philips) en vicevoorzitter Sjoukje Heimovaara (bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures ICT-branche

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-26T11:19:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.